Dykning

Dykning är precis som många andra sporter, Det kan finnas risker men med rätt träning och utrustning blir det en otroligt rolig och spännande hobby. Ta snorkling det är jättekul men det finns inget som att vara där nere med fisken. Skillnaden är som att titta på ett akvarium kontra att själv vara i akvariet.

Nitroxdykning har blivit mycket populärt bland dykare.
Man nästan alltid kan se tankar med nitrox i dykbutiker och dykbåtar över hela världen.

Isdykning

26.12.2019

Temperaturen ute är under fryspunkten och snön faller. En perfekt dag för att dyka - isdykning, det vill säga.

Många har dykt, man har ett cert liggande och många bra minnen av dykning.
Nu har det gått flera år, dykutrustningen kanske behöver service eller förnyas.
Men vad krävs då för att komma igång igen?

Den svenska historien innehåller mycket krig. Inte minst under stormaktstiden på 1600- och 1700-talet utkämpades många strider vid den svenska kusten.

Du har ett dykcertifikat, du tycker om att dyka, men dykning är inget som du aktivt gör i våra nordiska vatten. Vad kan du göra för att fortsätta uppleva förtjusningen med dykning.

Sidemount dykning innebär helt enkelt att du bär dina tankar vid dina sidor istället för på din rygg. Vilket ger dykaren en bättre position och lättare avvägning.

Att dyka kan vara lite som att titta på TV, ljuset avgör hur upplevelsen blir. I Nordiska vatten är dykning utan lampa som att titta på en svart vit TV. Med en mindre svagare lampa är det som att titta på en gammal tjock TV. Men med en bra stark lampa är det som att titta på en HD TV. ...

Dykmasker ska vara dina fönster till havsdjupet. Din Dykmask kommer att ge dig glädje och nöje, om du bara tar dig tid och uppmärksammar all skönhet och prakt runt dig.

Oavsett om du är en dykare, eller en snorklare är behovet av en bra uppsättning fenor en förutsättning för att ta dig fram i vatten.

Bli först att läsa våra nyheter!