Semester dykning

Du har ett dykcertifikat, du tycker om att dyka, men dykning är inget som du aktivt gör i våra nordiska vatten. Vad kan du göra för att fortsätta uppleva förtjusningen med dykning. 

Som de flesta nordbor uppskattar vi en utlands semester det ger oss möjlighet att slappna av uppleva något nytt. Varför inte ta chansen att se något annat under ytan också?

Första steget för att det ska bli möjligt är att ta med sig sitt dyk certifikat. Den tar ingen plats i plånboken, och är din dörröppnare för dykning. Sedan är det bara att ta kontakt med ett dykcenter, dom ordnar resten :-)

Har man nu fått detta som en vana kanske man vill ha med sig egen grundutrustning, detta  består typiskt av av ett snorkling kit. (Mask, Snorkel och Fenor) Vilket även öppnar upp för skön snorkling. En egen utrustning är en dykdator att rekommendera, klockdatorer är smidiga, kompetenta stilfulla och kan användas även till vardags. 

För den mer aktiva semesterdykare kan vi även rekommendera att man tar med sig en egen regulator, BCD gärna av res typ, då dessa har lägre vikt. Samt en våtdräkt (om man planerar dykning i på varmare breddgrader.).
Med dessa enkla tips kan man fortsätta att dyka, känna sig trygg med sin utrustning och berika sin semester med äventyr under ytan.