Formgjuta dykmunstycke

Formgjuta dykmunstycket

Anpassningen av SeaCure-munstycket sker innan den monteras på regulatorn.

Läs noggrant och fullständigt igenom alla följande instruktioner innan du fortsätter.

Innan du börjar med gjutningsprocessen, placera den gula kontakten i munstyckets reglageöppning (avsluta med bett-begränsaren, vilken är den långa, tunna fliken i munstycket) för att använda som handtag under gjutningsprocessen. Förbered sedan följande material:

  •  Gryta att koka upp vatten i. (se steg 3)
  •  Skarp Sax
  •  Spegel

Steg 1

Till skillnad från konventionella munstycken måste SeaCure-munstycket precis passa i munnen och käken,  då den har en viss topp- och bottenposition. De flesta har övre tänder som ligger något framåt från sina nedre tänder när käken är stängd (se figur A).

Om ditt bett är så här, ska ytan på munstycket som är märkt med ordet SeaCure (se figur B) placeras mot DOWNWARD, både i formprocessen och vid montering av munstycket till din regulator.

Några människors nedre tänder sträcker sig dock framför sina övre tänder när käken är stängd (se figur C).

 Om detta är sant för dig, ska SeaCure-präglade ytan på munstycket placeras inför UPWARD för både formning och montering. Obs! Denna positionering är mycket viktig för maximal komfort och effektivitet vid dykning!

Om ditt bett är så här, ska ytan på munstycket som är märkt med ordet SeaCure (se figur B) placeras mot DOWNWARD, både i formprocessen och vid montering av munstycket till din regulator.
Om ditt bett är så här, är SeaCures tryckta yta på munstycket placerat inför UPWARD för både formning och montering.


Steg 2

Trimma bitarna 1-3 mm i taget, efter behov. Efter att ha bestämt rätt positionering för din käke, försök med SeaCure-munstycket i munnen för att få en känsla för hur den sitter. Notera att munstycken inte ännu är formgjuten och kommer inte kännas komfortabel i munnen. Du kommer att notera att till skillnad från konventionella munstycken att SeaCure sträcker längre bak för att inkludera alla dina tänder. Om bett-vingarna ligger bakom de sista tänderna och det uppstår en obehaglig känsla, ta ett skarp sax och trimma av en liten del av varje bett-vingspets (se figur D). Obs! Klipp av endast ca 1-3 mm av spetsen i taget! Prova igen med munstycket i munnen innan du trimmer mer! Trimma bara tillräckligt för att ta bort överskjutande delar,

Steg 3

Koka upp minst 10 cm vatten.

I en gryta eller en panna med minst 15 cm i diameter och tillräckligt djup för att hålla 10 cm vatten (se Figur E), fyll i vatten till minst 10 cm djup. Koka upp vattnet. Ta bort grytan från värme och låt vattnet sitta några ögonblick tills den slutar bubbla.

Steg 4

Sänk bit delen i det varmt vatten. Håll i munstycket med stickkontakten och med bett-spetsarna pekade ned, sänk bit delen i hett vatten ända upp till toppen av bit området (se figur F). Undvik att sänka ner den delen som ansluter på regulatorn.

  • Håll munstycket i detta nedsänkta läge i 15 sekunder.
  • Obs! För storlek 4 och storlek 5 munstycken, håll munstycket i nedsänkt läge i endast 12 sekunder.

Värm inte munstycket efter den rekommenderade tiden. Lyft ur den från vatten. Skaka av munstycket ordentligt. Placera inte munstycket i munnen om varmt vatten kvarstår på det.

Steg 5

Tryck på bett-vingarnas yttre kanter mot tänderna och tandköttet.

Lägg omedelbart SeaCure-munstycket i munnen med ordet "SeaCure" ordentligt placerad (se steg 1) och utför de tre följande stegen tillsammans, arbeta framför en spegel för att vara säker på att munstycket är centrerat under näsan:

1. Bit ihop ordentligt Bett-begränsaren på den gula kontakten begränsar tillslutningen. Det är inte nödvändigt att dina tänder träffar bett-begränsaren vid gjutning. Det är bara där för att förhindra övertillslutning.

2. Ställ in dina tänder genom att trycka in den inre delen av bett-vingarna mot tänderna med tungan

3. Samtidigt trycker du på de yttre kanterna på bett-vingarna mot dina tänder och tandkött genom att trycka fingrarna mot dina kinder (se Fig G).

SeaCure Dykmunstycke är återställbart!

Om du inte är helt nöjd med den ursprungliga gjutningen, kan du helt enkelt upprepa steg 3 till 5, se till att enheten är kall (rumstemperatur) innan du återställer den.

Upprepa vid behov för att uppnå en bekväm passform. Denna omställningsförfarande kan göras när som helst om du har fått tandvård eller om din mun, av någon anledning, ändras.

Installera dykmunstycket på regulatorn

Ditt personliga SeaCure Custom Mouthpiece är nu redo att placeras på din regulator, med hjälp av det medföljande plastbandet. För att installera, ta bort kontakten och sätt sedan munstycket på rätt sätt (se steg 1) på flänsen på din regulator. På grund av SeaCures strikta utformning kan det ta en liten ansträngning att placera den på din regulator. När munstycket sitter ordentligt med regler-vippan som sitter i det inre munstyckets spår, lägg plastbandet runt munstycket i spåret (se fig. H). Dra åt säkert. Skär bort överskott. För att ta bort munstycket från regulatorn, ta tag i låsskruven i plastbandet med ett par avbitare, ta sedan bort munstycket från regulatorflänsen

Notera

Den unika formbarheten hos ett SeaCure-munstycke som ger den bekväma anpassade passformen, beror på dess värmekänslighet. Medan enheten är särskilt robust vid normal användning, därför rekommenderas en extra försiktighet vid hantering av SeaCure om den utsätts för överdriven eller långvarig värmeUppdaterad 2020-02-26

© 2023 Dykmarknad

Dykmarknad