• Enkelt, inspirerande och tillgängligt.
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Det du behöver för sportdykning och sidemountdykning.

Dykdräkter

Dykdräkter

Dykdräkter är speciellt utformade för att skydda dykaren från kyla och en mängd andra potentiella faror.

Våtdräkter

Våtdräkter

Dessa är de vanligaste! En våtdräkt är tillverkad av neopren - gummipolymer fylld med luftbubblor - med en tjocklek mellan 0,5 och 8 mm.

Vad gör det? Det fångar vatten mellan dräkt och din kropp, så det värms upp och skapar en termisk barriär mellan din hud och utsidan.

Din neoprendräkt ska vara som en andra hud med bästa möjliga passform. Till att börja med kommer det antagligen att kännas som att dräkten sitter för hårt. Men oroa dig inte, detta är normalt och tillfälligt, eftersom neopren krymper under påverkan av tryck, vilket ger dig mer frihet när du är i vattnet! När du har fått din dräkt på, träna på några armrörelser och lite böjning för att kontrollera att du kan röra dig fritt. utan hinder.

Semi dry

Semi-dry

Det här är våtdräkter med lite eller inget vatten som cirkulerar inuti, tack vare tätningar i nacken, handleder och vrister, i kombination med en vattentät horisontell ryggstängning. Eftersom vattnet inuti cirkulerar är det mindre energiförlust. Även om kroppen är våt är den stora fördelen med dessa dräkter att de behåller värmen under ditt dyk.

Dessa dräkter uppskattas alltmer av fritidsdykare i vatten mellan 10 och 20 ° C. Det är en bra kompromiss mellan användarvänlighet, vattentätning och termisk komfort.
Notera: en halvtorr kostym kräver någon annans hjälp för att stänga den.

Torrdräkt Waterproof

Torrdräkter

Torrdräkter är utformade för att hålla dig torr. I detta fall tillhandahålls värmeskydd av kläderna som du bär under torrdräkten eller av torrdräkten själv, beroende på dess material - plus ett luftlager som du justerar precis som en BCD.

De två huvudtyperna av Dräkter är de som ofta kallas neopren eller skaldräkter. Neoprene är ett flexibelt, syntetiskt gummi som innehåller små kvävebubblor. Detta ger goda isoleringsegenskaper genom ett brett temperaturintervall, men med djup får man ett ökat tryck, vilket gör att neoprenet pressas ihop, vilket innebär att ger mycket mindre termiskt skydd på ett djup av 30 meter än vid ytan.

För att kompensera denna komprimering produceras nu majoriteten av neoprendräkter som antingen komprimerade eller krossade versioner för att minska bubbelfaktorn. De komprimerade betraktas generellt som att erbjuda överlägsen värme och livslängd, även om det på grund av högre tillverkningskostnader ofta kan vara dyrare.

Skaldräkter kan tillverkas av en mängd olika material, men har vanligtvis ett klibbat lager av tunt och vattentätt neopren eller butyl mellan deras inre och yttre ytor.
En av skaldräktens fördel är att den är lätt att ta på och av, De är slitstarka och tåliga mot stick och repor, en annan Fördel är att de är lätta och snabba att torka. Skaldräkter i sig själva har inte värmebärande egenskaper så som neopren. Det kräver att man har på sig lämpliga underkläder.

Dyk underställ

Underställ

Torrdräkten kommer att göra 50% av arbetet nämligen att hålla dig torr, För värmen kommer du behöva ett underställ som gör de andra 50%.

En fördel är att välja underställ som har hög flexibilitet för att undvika känslan av att vara en "Michelin gubbe".