• Enkelt, inspirerande och tillgängligt.
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Det du behöver för sportdykning och sidemountdykning.

Dykfenor

Oavsett om du är en dykare, eller en snorklare är behovet av en bra uppsättning fenor en förutsättning för att ta dig fram i vatten. Utan dem är vi ganska orörliga, speciellt med en dykutrustning på. 

Även om idén med fenor är enkel, finkonstruktionerna och alternativen för vattenälskare är ganska stora. Tänk på följande frågor när du utvärderar vilka fenor som bäst uppfyller dina behov:

  • Vilken typ av dykning gör jag dykning, snorkling eller fri dykning?
  • Vilken temperatur på vattnet kommer jag att dyka i?
  • Är fart och kraft viktig för mig?

För snorklare är en fena med grundläggande design tillräcklig för snorkling. Fenans längd som behövs är vanligtvis kortare än det som behövs vid dykning och är definitivt kortare än de som används vid fridykning.

När man dyker i varmt vatten (+25->) , är det mindre troligt att du använder utrustning som skyddar dig mot kyla. Utan behovet av dykskor behöver du inte ha hälfotsfenor.

Stängda Helfotsfenor omfattar hela foten, ungefär som en toffel. Om fennan gnider mot fotledet är den för stor eller har fel design för din fot. Börjar att sticka i fötterna när du har på dig fenorna är de för små.

Dykare tenderar att behöva fler funktioner eftersom dykare är mer medvetna om fart och kraft som deras fenor ger, Dessa fenor kräver även mer benstyrka och kraft för att fungera effektivt.

Vattentemperatur kan påverka ditt val av fenor. Dessutom kan annan utrustningen du har på dig vara en faktor för att bestämma vilka sorters fenorna du skall ha.


Om du dyker i kallt vatten kommer du att ha mer exponeringsskydd, inklusive dykskor. När du dyker med dykskor är fenor med en öppen häl definitivt vad du vill ha på dig. Dessa har en hälrem som sitter runt baksidan av dykarens häl och ska vara enkla att justera för att ge en bekväm passform.

Gummi eller plast fenor?

Dyker du med Torrdräkt, så rekommenderar vi gummi fenor, de väger lite mer och ger bra balans i vattnet.