• Enkelt, inspirerande och tillgängligt.
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Det du behöver för sportdykning och sidemountdykning.

Dykmasker

Dykmasker och Cyklop
Hollis M1 Mask

Dykmasker ska vara dina fönster till havsdjupet. Din Dykmask kommer att ge dig glädje och nöje, om du bara tar dig tid och uppmärksammar all skönhet och prakt runt dig.Dykmasken ger ett luftrummet som våra ögon behöver för att se tydligt under vattnet. Din dykmask är ditt fönster mot en nästan mytologisk värld under vattnet. Det finns många stilar och storlekar av dykmasker, för att passa olika ansiktsformer och smak.

Dykmasker som inte passar korrekt kommer att läcka lite vatten. Att hela tiden behöva tömma dykmasken kan sabotera upplevelsen av ett bra dyk.

Tänka på att när du väljer den perfekta dykmasken är hur den är konstruerad, dess storlek och utformningen på linsen. Du väljer inte en vuxen mask till ditt lilla barn, och på en vuxen skulle förmodligen inte en barn mask fungera.
Dykning och snorklingsmasker är i allmänhet tillverkade av silikon eftersom det är ett icke-allergiframkallande material och väl motstår försämring. Ramarna är vanligtvis tillverkade av hårdplast för att minska vikten och förlänga dykmaskernas livslängd. Har du synproblem kan en dykmask med slipat glas vara ett bra alternativ.

Efter att ha köpt en dykmask är det viktigt att göra en linsrengöring. Detta hjälper till att eliminera problem med imma under ett dyk. Tvätta dykmasken med varmt tvålvatten för att ta bort tillverkarens konserveringsmedel som tillsätts masken innan den transporteras. Skulle detta inte hjälpa kan man även ta tandkräm och gnida in detta på insidan av linsen, och sedan skölja bort det med rentvatten.